Špageti s paradižnikovo omako, fileti skuše in čičeriko

Klasična italijanska predjed s špageti. Riba in čičerika dodatno obogatita jed s koristnimi beljakovinami.

srednja
1 ura
glavna jed

Priprava

  1. Špagete skuhamo v slanem kropu, ki mu dodamo malo olivnega olja.
  2. Nato jih oplaknemo z vodo, zabelimo z olivnim oljem ter premešamo.
  3. Tople špagete stresemo na pogret krožnik in jih prelijemo s paradižnikovo omako.
  4. Pripravimo jo tako, da na margarini prepražimo ščepec sladkorja, da karamelizira.
  5. Dodamo moko in malo prepražimo.
  6. Dodamo olupljen in na kocke narezan sveži paradižnik.
  7. Omako dobro prepražimo in zalijemo z zelenjavno juho ali vodo, dodamo rdeče vino in dobro prevremo.
  8. Dodamo še filete skuše v mediteran olju, kuhano čičeriko in začimbe po okusu.
  9. Špagetom lahko dodamo nariban tofu ali parmezan.