Polnjene piščančje prsi z ajdovo kašo in šparglji

Izviren nadev se odlično prilega piščančjemu mesu.

lahka
30 minut
glavna jed

Priprava

  1. Piščančje prsi potolčemo, da dobimo velik in tanek zrezek.
  2. Po dolgem položimo 3 kuhane šparglje, parmezan in kuhano ajdovo kašo, ki smo ji dodali sol in poper.
  3. Zavijemo in povežemo zrezek z vrvico za pečenje pečenke.
  4. Tako pripravljene rulado položimo v pomaščen pekač in na 180 stopinj pečemo cca 20 min.
  5. Serviramo na kolute narezan file, posebej naredimo ajdovo kašo (na čebuli prepražimo na pol kuhano kašo, po želji dodamo na kocke narezano zelenjavo in dušimo do mehkega.
  6. Tako pripravljeno ajdovo kašo serviramo kot prilogo.
  7. Dodamo žlico kisle smetane z drobnjakom.