Recepti



Piščanec s proseno kašo in zelenjavo
Tradicionalna prosena kaša v družbi nekoliko bolj eksotičnih sestavin in okusov.



Priprava
- Piščančje prsi narežemo na trakove in jih na olivnem olju na hitro popečemo (boljši okus dosežemo, če uporabimo vok).
- Dodamo korenček in ga skupaj z mesom na srednje močnem ognju dušimo 2 – 3 minute.
- Dodamo še papriko, bučke in spet dušimo 2 – 3 minute.
- Na koncu dodamo še čebulo, kuhano proseno kašo in kalčke ter vse skupaj ponovno dušimo še nekaj minut.
- Med dušenjem večkrat dobro premešamo in po potrebi zalijemo s piščančjo ali govejo osnovo.
- Začinimo po okusu z začimbami ter s sojino omako.
Sestavine

- 200 g kuhane prosene kaše Natura
- 3 na drobno narezane rdeče paprike
- 1 bučka, narezana na trakove
- 4 manjši korenčki, narezani na trakove
- 3 rdeče čebule, narezane na drobne rezance
- 5 kosov piščančjih prsi brez kosti
- 200 g svežih sojinih kalčkov
- timijan, peteršilj, origano Maestro
- temna sojina omaka
- piščančja ali goveja osnova
- sol
- olivno olje