Recepti



Perutninska solata z lanenim semenom
Hladno solato s piščancem in zelenjavo lahko pripravite že dan prej.



Priprava
- Piščančja prsa popečemo z obeh strani, nato še približno 20 minut do konca dušimo.
- Zdušeno meso ohladimo in narežemo na majhne rezance.
- Korenček, papriko in bučke očistimo, operemo ter narežemo na tanke trakove. Na trakove narežemo tudi sir.
- Jogurt začinimo s soljo, poprom in kumino ter primešamo limonin sok.
- Piščančjemu mesu dodamo zelenjavo, laneno seme in sir, prelijemo z jogurtovim prelivom in zmešamo.
Sestavine

- 50 g lanenega semena Natura
- 120 g piščančjih prsi
- 120 g korenčka
- 120 g bučk
- 120 g paprike
- 80 g sira (priporočamo brie)
- 2 dcl jogurta (1,6 % mm)
- sol, poper Maestro
- mleta kumina Maestro
- sok polovice limone