Recepti



Ohrovtove sarmice s kvinojo in zelenjavo
Kvinoja vsebuje več beljakovin kot katerakoli druga žita. Čeprav podobno kot ajda, ni žitarica. Za spremembo jo uporabite namesto riža ali kaše v polnjenih zelenjavnih jedeh.



Priprava
- Na olivnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo narezane šampinjone in papriko, rahlo prepražimo, dodamo bio kvinojo (prej je ni potrebno skuhati), malce začinimo po okusu, zalijemo in podušimo.
- Nadev zavijemo v blanširani list ohrovta in oblikujemo sarmice.
- Naložimo jih v pekač, v katerega smo prej naložili kolobarje paradižnika.
- Vse skupaj pečemo v pečici še 20 minut.
Sestavine

- 4 srednje veliki ohrovtovi listi
- 120 g bio kvinoje Natura
- 80 g šampinjonov
- sol, timijan, peteršilj Maestro
- 40 g čebule
- 80 g sveže paprike
- 400 g svežega paradižnika
- 4 žlice olivnega olja