Recepti



Fit rezine s kefirjevo strjenko
Kefir je tradicionalno fermentirano živilo, ki poskrbi za boljšo odpornost in povečanje vsakodnevne energije. Ste že poskusili sladico iz kefirja?



Priprava
- Jajca s sladkorjem penasto stepemo, narahlo primešamo presejano moko s kakavom in kosmiči.
- Maso namažemo na papir za peko.
- Biskvit pečemo 5-7 minut na 200° C.
- Želatino namočimo v hladni vodi.
- Bučna semena zmeljemo in prepražimo, nato jih zmešamo s kefirjem.
- Želatino odcedimo in raztopimo ter jo primešamo h kefirju.
- Dodamo stepeno smetano in dobro premešamo.
- Modelčke tanko premažemo z oljem in potresemo s sladkorjem v prahu.
- Pripravljene modelčke napolnimo s kefirjevo kremo in postavimo za nekaj ur v hladilnik.
- Biskvit narežemo na kvadratne plošče velikosti 6x6 cm.
- Rahlo ga navlažimo z rumovo vodo in nanj položimo strjenko iz modela.
Sestavine

Čokoladni biskvit
- 5 jajc
- 60 g rjavega sladkorja
- 50 g moke Žito
- 1 žlico ovsenih kosmičev Natura
- 20 g kakava Gorenjka
- 2 dl kefirja
- 80 g bučnih semen Natura
- 8 listov želatine
- 2 dl sojine smetane (ali rastlinske)
- rum
- olje
- sladkor v prahu