Bulgur in kvinoja z ohrovtom in čičeriko iz pečice

lahka
1 ura
predjed

Priprava

  1. V kozici zavremo 2 skodelici vode, jo solimo, vanjo vsujemo bulgur in kvinojo ter pokrito nežno kuhamo 20 minut oziroma toliko časa, da se vsrka tekočina. Odkrijemo, pokrijemo s čisto krpo in spet pokrijemo s pokrovko. Pustimo stati 10 minut.
  2. Pečico segrejemo na 180 °C in namastimo pekač. Bulgur in kvinojo pomešamo z žlico oljčnega olja in razporedimo v pekač.
  3. Kodrolistnemu ohrovtu odstranimo trda stebla in ga skuhamo v sopari, nato ga dobro odcedimo in grobo narežemo ter damo v skledo.
  4. V ponvici segrejemo še žlico olja in na njem popražimo česen. Dodamo ga k ohrovtu, nato dodamo še 2 žlici olja, peteršilj, čičeriko, ki smo jo predhodno skuhali po navodilu iz embalaže, solimo in popramo.
  5. Ohrovt razporedimo na bulgur in kvinojo, obložimo z nadrobljeno feto in pečemo približno 30 minut. Ponudimo vroče.