Mlada kolerabica, nadevana s kamutom in jurčki na podušenem paradižniku z baziliko

Že poznate kamut? Bližnji sorodnik pšenice je polnozrnato žito, ki je največkrat pridelano povsem organsko ter vsebuje kopico zdravih hranil. Za pokušnjo vam ponujamo spodnji recept.

srednja
45 minut
glavna jed

Priprava

  1. Kolerabice očistimo, izdolbemo in jih blanširamo v rahlo osoljenem kropu.
  2. Na olivnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo narezane jurčke, na kocke narezane ostanke kolerabice in papriko, rahlo prepražimo.
  3. Dodamo skuhani bio kamut, po okusu malce začinimo, zalijemo in podušimo.
  4. S pripravljenim nadevom nadevamo blanširane kolerabice, jih prekrijemo s koščkom sira ter jih v pečici še rahlo zapečemo.
  5. Za oblogo in bolj svež okus uporabimo sotirane kocke olupljenega svežega paradižnika z baziliko.
  6. Iz preostanka izdolbene kolerabice pripravimo gosto kašo, ki jo ponudimo kot omako.