Fit rezine s kefirjevo strjenko

Kefir je tradicionalno fermentirano živilo, ki poskrbi za boljšo odpornost in povečanje vsakodnevne energije. Ste že poskusili sladico iz kefirja?

visoka
45 minut
sladica

Priprava

  1. Jajca s sladkorjem penasto stepemo, narahlo primešamo presejano moko s kakavom in kosmiči.
  2. Maso namažemo na papir za peko.
  3. Biskvit pečemo 5-7 minut na 200° C.
  4. Želatino namočimo v hladni vodi.
  5. Bučna semena zmeljemo in prepražimo, nato jih zmešamo s kefirjem.
  6. Želatino odcedimo in raztopimo ter jo primešamo h kefirju.
  7. Dodamo stepeno smetano in dobro premešamo.
  8. Modelčke tanko premažemo z oljem in potresemo s sladkorjem v prahu.
  9. Pripravljene modelčke napolnimo s kefirjevo kremo in postavimo za nekaj ur v hladilnik.
  10. Biskvit narežemo na kvadratne plošče velikosti 6x6 cm.
  11. Rahlo ga navlažimo z rumovo vodo in nanj položimo strjenko iz modela.