Bio nebrušeni rjavi dolgozrnati riž

Namakanje: 12 ur
Kuhanje: 40 minut
Gramatura: 1000 g

V nebrušenem rjavem rižu se skriva bogastvo mineralov, prehranskih vlaknin, maščob in vitaminov. Pri predelavi rjavega riža se odstrani samo zunanjo lusko (plevo), brez nadaljnjega brušenja. V njem, za razliko od belega riža, ostanejo vse hranilne snovi, minerali in vitamini ter prehranske vlaknine, ki jih naravno vsebuje riževo zrno. V rjavem rižu je veliko folne kisline, ki ga telo ne skladišči, ampak ga moramo neprestano dobivati s hrano. Odlikuje ga tudi polna ter bogata aroma. Uporabljamo ga v dietni prehrani, saj je lahko prebavljiv, brez alergičnih učinkov ter brez glutena.

Priporočamo
Odličen kot samostojna jed in kot priloga k omakam in v solati. Z njim lahko popestrimo vsakdanje jedilnike in pripravimo tudi bolj eksotične jedi.