Bio ješprenj

Namakanje: 5-6 ur
Kuhanje: 40 minut
Gramatura: 1000 g

Ješprenj je ječmenova kaša, ki vsebuje večje količine kalija, fosforja in magnezija in različne vitamine. Bogata je s prehranskimi vlakninami, antioksidanti v njej pa pomagajo pri zaščiti pred boleznimi srca in ožilja. Najpogosteje se uporablja za pripravo znane slovenske jedi ričet.

Priporočamo

Za ričet, mesne in zelenjavne enolončnice. Postrežemo ga lahko z jurčki, s kislim zeljem ali v solati ter v rižoti namesto riža. Za zajtrk s suhim sadjem (npr. z marelicami), z orehi ali mandlji. Odlično se dopolnjuje z avokadom. Predlagamo, da preizkusite naš recept - ječmenova solata po arabsko.

Nasvet: Kaša naj po kuhanju še nekaj minut počiva, da vpije morebitno odvečno vodo, saj bi z odlivanjem odstranili tudi del topnih hranljivih snovi.